Sep 1, 2010

Izdavacka kuca BOOKA

Posle dve knjige Frederik Begbedea, novo izdanje iz BOOKE...
Roman "Iiiii iii iiii" Tao Lina.




















IIIII III IIII
Tao Lin

Apsurd, montipajtonovski humor, razorna društvena kritika, storija o otuđenju, sve to i još mnogo toga u romanu koji se obraća izgubljenim generacijama rođenim 70tih, 80tih i 90tih godina XX veka.

Svet Tao Lina je svet u kome zbunjene ali inteligentne životinje komuniciraju sa inteligentnim, ali zbunjenim ljudima, što neizbežno dovodi do smrti Ilajdže Vuda, Salmana Ruždija i Vong Kar Vaija, a kada se na večeri u suši restoranu zajedno nađu delfin, medved, los, vanzemaljac, troje ljudi i Predsednik SAD prava zabava može da počne.

„Urnebesan, kritičan i izuzetno inteligentan, Tao Lin je Kafka i-Phone generacije i verovatno najznačajniji pisac današnjice mlađi od 30 godina."
Clancy Martin

„Podseća na ranog Daglasa Koplanda i ranog Breta Istona Elisa, ali tu ima nečega još neobičnijeg, gotovo beketovskog..."
The Guardian

„Čudesan, nepredvidiv, nemoguće ga je ignorisati..."
Paste Magazine

„Tao Lina inspirišu raspoloženja koja manje radikalni pisci izbegavaju: lenjost, besposlenost, dosada. Ali njegovi izveštaji sa tih mesta su dirljivi i značajni, i često urnebesni."
Miranda Džulaj, autorka knjige Baš ti, baš tu

„Stimulativno i uzbudljivo...ne događa se često da pisac debitant demonstrira ne samo neukrotiv talenat već i sposobnost da minira sva važeća književna pravila i krene potpuno novim pravcem. Tao Linu to uspeva."
The San Francisko Bay Guardian


http://www.booka.in/
blog comments powered by Disqus